| Vico svom timu obezbijedio 1/4 finale Kupa BiH? |
|
|
| Autor Čedomil Mucović | |
| Srijeda, 30 Septembar 2009 | |
Fudbaleri Leotara su pobjednički niz produžili za još jednu utakmicu i sada u poslijednjih pet utakmica imaju maksimalan učinak. Trebinjci su demonstrirali snagu i znanje i riješili pitanje pobjednika u prvom poluvremenu utakmice, i na taj način obezbjedivši solidnu zalihu pred revanš u Sarajevu. Već u drugom minutu Leotar dolazi do vođstva. Nenad Zečević je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a Jovica Vico manirom iskusnog golgetera glavom je poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Dragana Vranića. Trebinje, Stadion "Police", 15.30 h Leotar - Olimpik 3:0 (3:0) Gledalaca: 300. Sudija: Senad Ibrišimbegović (Travnik) 6. Strijelci: Vico 2. i 20. min. i Komnenić u 36. min. Žuti kartoni: Čorlija, Zečević (Leotar) i Simčević, Suljavić, Pelak (Olimpik). LEOTAR: Berak 7,5, Trninić 7, ]eranić 7, Milošević 7, Čorlija 7,5, Ramić 7, Rašević 7,5 (od 59. Lazić 7), Zečević 7,5 (od 74. minuta žunior Souto -), Ristić 7 (od 78. Dreč -), Komnenić 7, Vico 8. OLIMPIK: Vranić 5, Prlić 5,5 Subašić 5 (od 53. minuta Hasečić 5), Kolarov 5,5, Suljević 5,5, Lulić 5 (od 46. minuta Simčević 5), Vidović, Gavarić 5,5, Pelak 6, Spalević 6, Ristić 5,5 (od 57. minuta Spahović). Igrač utakmice: Jovica Vico (Leotar) 8. U 12. minutu Olimik je mogao do izjednačenja, ali je šut Albina Pelaka sa 20 metara Novica Berak maestralno odbranio. U 20. min. ponovo radost na Policama. Dejan Rašević je prošao po desnoj strani, centrirao a Jovica Vico sa 11 metara zakucao loptu u mrežu za vođstvo od 2:0. Ponovo je nakon toga Olimpik u šansi. Nesporazum odbrane Leotara je doveo Darka Spalevića u šansu, ali je njegov šut koji je savladao Beraka, očešao stativu i otišao u gol-aut. U 30. minutu šut je oprobao i Nenad Zečević, ali loptu sa crte izbija Bruno Prlić. Ipak u 36. minutu Sarajlijama nije bilo spasa. Leotar je odigrao kontranapad za školske udžbenike. Iz svoga šesnaesterca je povukao Dragan Ristić, izbacio na desnoj strani Dejana Raševića, koji pravi dar-mar u odbrani Olimpika, upošljava Vica čiji šut Vranić brani, ali je na pravom mjestu Rajko Komnenić i zakucava loptu u mrežu. U drugom poluvremenu zadovoljan rezultatom Leotar je smanjio gas i znalački sačuvao prednost, a gosti nisu imali znanja i volje da učine nešto više, vjerovatno zadovoljni što nakon izdanja u prvom poluvremenu nisu kući otišli sa većim brojem golova u mreži. "Konačno, poslije dužeg perioda odigrali smo utakmicu inako kako treba. Prije smo se dosta mučili i protivnike savladavali tek u finišu, a danas smo sav posao završili u prvom poluvremenu i rutinski ovaj meč priveli kraju. Milsim da smo stvorili dobru zalihu za revanš i da je nikako ne smijemo ispustiti", rekao je Jovica Vico najefikasniji igrač FK Leotar i na ovoj utakmici i u ovom dijelu Premijerligaškog fudbalskog karavana. Poslije sjajne igre Leotara i konačno efikasne igre, šef stručnog štaba trebinjskog sastava Borče Sredojević rekao je: "Ono što me osim ove ubjedljive pobjede najviše raduje je činjenica da se igrači polako uklapaju u sistem igre koji ćemo gajiti u narednom periodu kao i činjenica da iz utakmice u utakmicu napredujemo stepenik po stepenik. Siguran sam da ova ekipa još uvijek nije pokazala sav svoj potencijal i da ćemo u narednom periodu još više napredovati i pružati sve bolje i bolje partije. Pošto znate i sami da je Kup specifično takmičenje prije utakmice pitao sam igrače da li žele da idu dalje ili ne. Na terenu su mi pokazali da njihove riječi iz svalačionice nisu bila fraza, dokazali su da žele prolaz dalje i čestitam im na borbenosti i zalaganju. Naravno da nije sve gotovo jer je ovo samo prvo poluvrijeme ovog dvomeča. Za 7 dana sleduje nam revanš u Sarajevu. Pošto je fudbal dinamična igra ne smijemo se opustiti i misliti da smo završili posao oko plasmana u 1/4 finala. Ako momci zadrže ovaj pristup igri, siguran sam da će proći u narednu rundu ovog takmičenja, iako je Olimpik skup sjajnih pojedinaca". Vlatko Glavaš trener Olimpika, nakon utakmice nije krio svoje nezadovoljstvo zbog igre i rezultata, a ovom prilikom rekao je: "Prvo bih čestitao Leotaru na jednom dobrom izdanju, kao i publici koja je bila maksimalno korektna. Čini mi se da nas je stigao umor, prvenstveno onaj psihološki. Igrači su se istrošili protiv Širokog kada smo bukvalno 95 minuta igrali na jedan gol, ali i pored toga nismo uspjeli da zabilježimo pobjedu. Nastojaćemo da se revanširamo Leotaru za 7 dana na našem terenu, a ako ništa drugo onda da ublažimo ovaj katastrofalan rezultat. Ne predajemo se unaprijed jer je u fudbalu gotovo sve moguće, pogotovo na ovim našim prostorima". |
| < Prethodno | Sljedeće > |
|---|
Pošto lično ne poznajem nikoga u Trebinju, a...
Spriječite svinjsku gripu:
1. Često perite ruke...
Doček 2010. u Trebinju
Zna li neko kako i gdje će biti organizovan doček nove godine u Trebinju?
Чуда Казанске иконе у ратовима:
У најновијем броју војног магазина Одбрана (Војска Србије), објављен је текст о чудима Казанске иконе током ратова, у периоду од обретења 1579. до 1945. године.
JESTE LI ZNALI DA:
...ja pišem čudne priče. Niste? Ne znam pojma, evo jedna od tih pa ako se nekom čita neka i čita:
GANGE:
Imam dragu spava mi na šiši,
siđi brzo poješće te miši